Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis intră la rupere după raportul GRECO: 'Guvernul a primit un cartonaș roșu / România, în atenția UE din cauza PSD'

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, într-o declarație de presă, la Cotroceni că Guvernul PSD-ALDE a primit un „cartonaș roșu” de la GRECO și spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanțe în domenii importante. De asemenea, președintele a acuzat că România se află în atenția UE din cauza PSD. Reacția vine după ce ministrul Justiției a publicat ieri cele două rapoarte.

"Guvernul PSD ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la mecanismul anticoruptie al Consiliului Europei. Concluziile celor două raporarte GRECO, adoptate în 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de căre Guvern, arată încă o dată multiplele prejudicii aduce de PSD ALDE prin modificarea legilor justiției. Mesajul transmis de cetățeni în urma votului dat la referendum se regăsește pe deplin în aceste concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor interese, România continuă să se afle în atenția organismelor europene", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis O SOMEAZĂ pe Dăncilă să emită HG pentru schimbarea legislației pe justiție

Președintele spune că sunt multe probleme departe de a fi rezolvate, inclusiv numirile în parchete.

"Consultările publice continuă să fie practici ignorate, constanta în activitatea guvernului este adoptarea de OUG în domenii importante. Asta constată GRECO. Aspecte precum cele care țin de pensionarea magistratilor, existența sectiei speciale, posibilitatea infirmării documentelor de șefii ierarhici superiori, sunt chestiuni departe de a fi rezovate. Acțiunile autorităților sunt în deplină contradicție cu recomandările organismului european. Procedura de numire în parchete presupune un proces netransparent în care CSM are un rol pur decorativ, Guvernarea PSD ALDE are mult alte restanțe", a mai spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.