Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis investeşte milioane în lux la Cotroceni: Vrea sală de sport şi de recreere

nasul.tv
klaus iohannis

Administratia Prezidentiala a lansat o licitatie pentru renovarea unui corp de cladire destinat birourilor, in care vor fi amenajate si o sala de sport si una de recreere, Presedintia deschizand si o licitatie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigatii la Palatului Cotroceni. Licitatia pentru renovarea cladirii este in valoare de 5,53 de milioane de lei fara TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), potrivit SEAP.

Cladirea este amplasata in cadrul Administratiei Prezidentiale in partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni. "De la construire, dupa anul 1990, si pana in prezent, cladirea nu a facut obiectul niciunei interventii pentru reparatii curente majore, recompartimentari sau reparatii capitale, lucrarile de interventie fiind necesare pentru realizarea de spatii administrative", se arata in caietul de sarcini. Cladirea are o suprafata de 1.059 de metri patrati. Lucrarile solicitate de Administratia Prezidentiala se refera la modernizarea si reabilitarea cladirii, formata din doua corpuri, reconversia unor spatii cu functionalitate depasita, "cresterea gradului de confort a utilizatorilor" si la consolidarea cladirii, fiind nevoie si de lucrari la nivelul instalatiilor electrice si sanitare.

Vezi şi: Dan Voiculescu 'o încasează' şi după gratii:Prejudiciul din dosarul ICA a crescut la 100 de milioane

Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrarilor de investitii se justifica prin starea degradata si imbatranita a terasei si finisajelor exterioare, a termoizolatiei, a instalatiilor interioare, precum si de necesitatea de noi spatii functionale, precum birouri si sali de sedinta. Administratia Prezidentiala cere includerea in proiect si a unei sali de sport si a unei sali de recreere. In functie de costurile de constructie, Administratia Prezidentiala ar dori si instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii. Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de executie de 12 luni.

Vezi şi: Probleme pentru Kanal D: Patronul e anchetat pentru trafic de combustibil

O alta licitatie deschisa de Administratia Prezidentiala se refera la construirea unui sistem automat de irigatie a vegetatiei in Parcul Palatului Cotroceni, in valoare de 2,39 milioane de lei fara TVA (aproximativ 533.000 de euro), anunţă ziare.com.

Citeşte şi: BOMBĂ Unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume s-a autodenunţat: E român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.