Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, învingător într-un fief PSD! Liderul PNL speră la un scor zdrobitor în turul 2 cu ajutorul USR

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis vot

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut cele mai multe sufragii exprimate în judeţul Tulcea, el fiind urmat în clasament de Viorica Dăncilă şi Dan Barna, potrivit rezultatelor finale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Astfel, în judeţul Tulcea, în urma primului tur de scrutin, Klaus Iohannis a primit 39,26% din voturile valabil exprimate, Viorica Dăncilă, 23,39%, iar Dan Barna, 12,61%.

În urma votului de duminică, preşedintele Klaus Iohannis a primit 32.923 din 83.846 de voturile valabil exprimate. Alte 19.619 voturi au fost date candidatului PSD, Viorica Dăncilă. Dan Barna a fost votat de 10.576 de persoane. Candidatul Mircea Diaconu a primit 8.363 dintre sufragii.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Tulcea, Ştefan Ilie, speră ca, în turul al doilea de scrutin, Klaus Iohannis să obţină cel puţin 60% din voturile valabil exprimate în judeţ, dacă reprezentanţii USR se vor alătura liberalilor.

Revoltă în tabăra susținătorilor USR-PLUS după eșecul lui Dan Barna la prezidențiale: 'Sper că veți renunța la aroganța cu care v-ați etalat'


Ilie a precizat, pentru AGERPRES, că rezultatul de duminică al preşedintelui României este a doua victorie politică obţinută în acest an în judeţul Tulcea de liberali, după alegerile europarlamentare.

"Am câştigat pentru a doua oară consecutiv într-un judeţ condus de PSD. Este prima victorie în municipiul Tulcea şi în multe din unităţile administrativ-teritoriale cunoscute ca fiefuri PSD. A fost nu doar victoria partidului şi a echipei din judeţ, ci a candidatului Klaus Iohannis şi cred că în turul al doilea preşedintele României va obţine cel puţin 60% din voturi, dacă USR va fi alături de noi", a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

Ilie Ştefan a mai spus că scorul obţinut în judeţ de PNL este peste media înregistrată la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.