Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, invocat în negocierile PNL-USR/ Cîțu, contrazis de Bode pe tema majorității parlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea
lucian bode

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a precizat că există o majoritate în Parlament care să sprijine un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi, însă ea este la limită, în contextul plecării mai multor parlamentari din grupul PNL, după anunţul în acest sens al lui Ludovic Orban. Anterior, Cîțu afirmase că PNL-USR-UDMR ar avea majoritate și fără minoități. Bode a adăugat că la discuţiile cu USR, liberalii le-au transmis că pentru partid este important parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis care trebuie respectat, în contextul în care unii membri ai USR l-au criticat pe şeful statului. Referitor la propunerea de premier, Bode a spus că aceasta trebuie făcută de PNL, însă nu au fost avansate nume.

„Am discutat dacă există sau nu o majoritate care să susţină un Guvern PNL - USR - UDMR şi minorităţi. Această majoritate există, dar este la limită, ţinând cont de plecările noştri după anunţul lui Ludovic Orban. Am stabilit cum se vor stabili premierul şi miniştrii şi am spus foarte clar că premierul este stabilit de PNL, fără a mai discuta altceva. Parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie respectat. Acest lucru e foarte important pentru PNL, pentru că am văzut poziţionări din partea unor membri USR la adresa preşedintelui. Am avut o întâlnire cu cei de la USR. Vom avea în aceleaşi coordonate discuţii despre majoritate, programul de guvernare, susţinere, reforme, cu cei de la PSD şi vom decide”, a afirmat miercuri Lucian Bode, potrivit news.ro.

Întrebat despre faptul că la întâlnirea PNL cu USR, Florin Cîţu le-a spus acestora că el trebuie să fie premier, iar USR a refuzat şi cine va fi propunerea de prim-ministru în aceste condiţii, Lucian Bode a răspuns: „Aceste precizări au fost făcute afară, în dialog cu dumneavoastră. Eu v-am spus ce am discutat înăuntru. Înăutru am discutat că PNL propune premier, fără a preciza nume”.

Referitor la o posibilă întâlnire miercuri după-amiază doar între Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, Bode a explicat că nu ştie să fi exista o astfel de întrevedere.

„Categoric nu cunosc o astfel de întâlnire. Avem o decizie a BPN de ieri care stabileşte delegaţia şi mandatul PNL”, a mai spus Bode.

Florin Cîţu le-a cerut miercuri celor de la USR să îl accepte pentru funcţia de prim-ministru în viitorul guvern, au declarat surse participante la discuţii pentru News.ro.

Potrivit acestora, liderii USR nu au fost de acord cu propunerea lui Cîţu, insistând însă ca subiectul să fie abandonat temporar şi să fie discutate alte chestiuni legate de refacerea coaliţiei, altfel existând riscul ca negocierile să fie blocate din faşă.

În replică, au mai precizat sursele citate, Florin Cîţu le-a transmis celor de la USR că dacă nu îl vor accepta ca premier, atunci nici PNL nu va fi de acord ca foştii miniştri USR care au votat moţiunea de cenzură să se mai întoarcă în Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.