Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, la lansarea proiectului 'România Educată': 'E unul strategic, nu e programul meu electoral' - VIDEO

Klaus Iohannis România Educată

Preşedintele Klaus Iohannis lansează, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică rezultatele proiectului "România Educată". Iohannis a încercat să răspundă la întrebarea ce reprezintă ”România Educată” și a spus că e un proiect strategic al țării și că nu e programul său electoral pentru al doilea mandat prezidențial.

”România Educată e un proiect strategic, vrea să ajute la conceperea unui sistem educațional pentru România secolului XX!. Să ajute politicienii să vină cu politici educaționale bune, pe dascăli să predea bine, să fie mulțumiți și părinții, și angajatorii, să ajute directorul de școală să știe cum să gestioneze pentru a avea rezultate bune. Nu e așa de simplu de a găsi acest răspuns. E un proiect care vrea să creioneze bazele sistemului educațional din România pentru viitor.

Citește și: Lovitură pentru români! Guvernul vrea să blocheze angajările

România Educată nu e un proiect de lege, nu e un rețetar, nu e programul meu electoral, ci e România noastră, a tuturor, pentru generațiile care vor veni. Pentru asta am lucrat până acum aproximativ 2 ani. Avem un proiect bun, l-am putea numi draft, pe care îl punem în dezbatere. Nu e o poveste care sună frumos la televizor, apoi plecăm acasă, ci ce facem noi cu România.”, a declarat Klaus Iohannis.

Programul "România Educată", lansat miercuri la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puțin 80% a testării de la finalul educației gimnaziale și 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivității.

Citește și: Victor Ponta lansează atomica! Liviu Dragnea a pierdut! De ce va fi schimbat din fruntea Camerei Deputaților

Totodată, programul vizează ca, până în anul 2030, cel puțin 30% dintre copiii de 0-3 ani să fie incluși în educația ante-preșcolară, iar cel puțin 95% dintre copiii de 3-5 ani să fie incluși în educația preșcolară, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă. Proiectul are ca țință, până în 2030, clasarea în primele 30 de state de pe mapamond, în cadrul testelor PISA și organizarea de politici țintite spre reducerea numărului de instituții de învățământ cu rate de promovare mai mici de 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.