Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

captura TV
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că statele membre trebuie să se asigure că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului.

"Responsabilitatea principală pentru protecţia şi promovarea drepturilor omului revine statelor noastre. Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor", a afirmat Iohannis în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.



Şeful statului a subliniat că România rămâne ferm angajată în promovarea şi protecţia drepturilor omului la nivel mondial.

"Ţara mea promovează imperativul combaterii discriminării şi a discursurilor instigatoare la ură, inclusiv a antisemitismului.
Am adoptat anul acesta prima Strategie Naţională a României pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură. România va continua să lucreze pentru atingerea acestor obiective, inclusiv prin urmărirea obţinerii unui mandat la Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023-2025", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.