Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, la tabăra de refugiați de la Siret: 'Le mulțumesc românilor și organizațiilor umanitare. Autoritățile și-au făcut datoria'

Inquam Photos / Casian Mitu
klaus iohannis siret

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că refugiații din Ucraina sunt foarte bine primiți în tabăra mobilă de la Siret. „Le mulțumesc românilor și organizațiilor umanitare. (...) Autoritățile și-au făcut datoria”, a spus Klaus Iohannis, care se află într-o vizită la tabăra de refugiați de la Siret.

„Această situație, acest război neprovocat, nejustificat pornit de Rusia împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară, o catastrofă umanitară care a făcut sute de mii de ucraineni să își abandoneze casele, să se refugieze și mulți dintre ei ajung și la noi, în România, unde sunt bine primiți. Aș putea să spun, unde sunt foarte bine primiți”, a declarat Klaus Iohannis, sâmbătă, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Niciun ucrainean și nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România, iar autoritățile române intenționează să ajute și Republica Moldova în gestionarea situației, a precizat Klaus Iohannis.

„Foarte mulți dintre ei au venit fără nimic și noi oferim tot ce se poate oferi unor persoane care sunt în această situație. La nevoie primesc hrană, primesc îmbrăcăminte, primesc transport de la vamă până la tabără. Aici celor care nu au încă actele corespunzătoare li se întocmesc actele. Este o situație pe care nu și-a dorit-o niciun ucrainean și niciun român, dar noi suntem foarte hotărâți să facem față aici, în România, așa cum trebuie acestei situații. Vreau să fie clar din capul locului. Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România – ba mai mult, suntem în discuții și cu vecinii din Republica Moldova pentru a-i ajuta și pe ei. Acolo este, de asemenea, un număr foarte mare de refugiați”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.