Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis le răspunde judecătorilor care l-au somat să atace la CCR legile justiției: 'Cunosc pârghiile constituționale, ar fi păcat să avem legi proaste'

Klaus iohannis Cotroceni

Klaus Iohannis a fost somat de magistrații din Asociația Forumul Judecătorilor, cei care i-au solicitat să retrimită în Parlament legile justiției, să le atace la CCR și să solicite și o poziției a Comisiei de la Veneția. Iohannis le răspunde și le apreciază mesajul, dar îi asigură că știe ce prerogative constituționale are.

În plus, președintele are un mesaj și pentru coaliția aflată la putere. ”E păcat, după cel mai mare scandal din istoria Parlamentului, să avem legi proaste!”, a declarat Iohannis, semn că ar putea avea loc o discuție cu liderii PSD și ALDE pentru o eventuală retrimitere în Parlament a legilor.

Citește și: Dezvăluire de senzație: câți bani i-a dat Sebastian Ghiță Laurei Codruța Kovesi și ce a făcut cu ei

”Nu o să vă spun acum, în salonul auto, ce o să fac cu legile justiției, dar am luat act de aceste lucruri, însă pot să-i asigur pe toți cei care mi-au scris că mă bucur că mi-au scris, dar că sunt conștient de pârghiile constituționale pe care le am. Trebuie să vă spun foarte clar, legile justiției încă nu au ajuns la mine, asta însemnând că nu au ajuns instituțional la Președinte. În momentul în care vor ajunge la mine, fiindcă toate legile până la urmă ajung la mine, o să fac o declarație pe această temă - cum văd calitatea legilor, ce pași îmi imaginez eu că trebuie făcuți - fiindcă până la urmă cred că trebuie să pornim de la premisa dacă tot am umblat atât de mult la aceste legi și dacă Parlamentul cu demersurile pe aceste legi ale justiției a creat cel mai mare scand al public pe care l-a creat Parlamentul României vreodată, măcar acum pe final să facem în așa fel încât aceste legi să le aducem într-o formă care este bună pentru România. Ar fi păcat după atâtea discuții, după atâta scandal, să avem niște legi proaste. Eu prefer să căutăm metode ca, în final, cu tot parcursul care a fost foarte discutabil, să avem totuși niște legi cu care putem să mergem înainte.”, a spus Iohannis.

Citește și: Te ia cu fiori! Ce legătură există între templul dorințelor de la Șinca Veche și oripilanta crimă de la Brașov .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.