Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre măsurile pentru securitatea energetică a României, după discuția cu Pedro Sanchez

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis Pedro Sanchez

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că viitoarele măsuri pe care UE le va lua pentru a asigura securitatea energetică a țărilor membre trebuie să aibă în vedere Republica Moldova și Ucraina. Declarația a fost făcută la finalul discuției pe care Klaus Iohannis a avut-o joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez. Obiectivul asigurării securității energetice la nivelul Uniunii Europene ajunge, în contextul războiului din Ucraina, să aibă o importanță strategică sporită, a spus șeful statului. Iohannis a analizat împreună cu reprezentantul Spaniei strategiile care pot fi implementate, scrie Mediafax.

„Din discuțiile pe care le-am avut astăzi a reieșit clar că România și Spania au opinii convergente cu privire la importanța pe care o acordă dezvoltării infrastructurii de transport energetic, asigurări interconectărilor între statele membre, creșterii producției și a capacităților de stocare. România este dispusă să pună la dispoziție propria infrastructură energetică pentru diversificarea aprovizonării cu gaze multiple din surse multiple. Măsurile necesare pentru diminuarea impactului evoluției prețurilor la energie asupra consumatorilor europeni, așa cum am spus deja, ne preocupă și vor fi discutate la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare, unde vom avea abordări foarte apropiate”, a explicat Klaus Iohannis.

Strategia UE trebuie să țină cont de Republica Moldova și Ucraina, a mai spus Iohannis. „Măsurile luate la nivel european trebuie să aibă în vedere și securizarea din punct de vedere energetic a Republicii Moldova și a Ucrainei. Este ceea ce am susținut și astăzi, pentru că cele două state vecine au nevoie să beneficieze de ajutorul nostru nemijlocit, a precizat Klaus Iohannis la finalul întâlnirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.