Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor: Să mulţumim cu emoţie adâncă militarilor

presidency.ro
Klaus Iohannis

Garanţiile de securitate solide de care România se bucură în prezent se datorează în mare măsură şi acestui spirit de sacrificiu care întruchipează coloana vertebrală simbolică a loialităţii şi patriotismului, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.

Traian Băsescu recunoaște: Am făcut o eroare / VIDEO


Într-un mesaj prezentat de consilierul de stat Mihai Şomordolea, preşedintele a arătat că această zi reprezintă "un moment de o autentică valenţă spirituală" în care sunt comemoraţi şi omagiaţi toţi cei care, purtând uniforma Armatei României, şi-au adus sacrificiul suprem ori au fost răniţi în teatrele de operaţii în care statul român s-a angajat, alături de aliaţi şi parteneri.

ISIS, prima reacţie după alegerea lui Donald Trump: 'Un dezastru'


Iohannis a evocat şi simbolistica zilei de 11 noiembrie, una "aparte pentru poporul român". El a amintit că pe 11 noiembrie 1918 intra în vigoare armistiţiul care a pus capăt Primului Război Mondial, fiind create condiţiile necesare pentru realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. 

"Să mulţumim cu emoţie adâncă militarilor şi civililor români, decedaţi sau răniţi, care s-au sacrificat în diversele teatre de operaţii, unele în cele mai periculoase locuri din lume, aducând legitimitate, recunoaştere şi apreciere României. (...) Să nu uităm să transmitem gândurile noastre de bine, alinare, compasiune şi recunoştinţă şi familiilor îndurerate ale veteranilor de război, pentru curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut prin aceste dure încercări", a adăugat Iohannis, potrivit agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.