Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj pentru comunitatea evreiască din România cu prilejul Sărbătorii Hanuka

iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis, a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka, prin care le adresează sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Centenar, la Tempul Coral din București.

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România. Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă. Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun”, a tranmis Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă.

Șeful statului a punctat că Templul Coral reamintește, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciază şi le susţine, cum ar fi dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

„În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate și prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unității în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma. Hag Hanuka Sameah!”, a conchis Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.