Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: Reprezentaţi modele de urmat

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, vineri, veteranilor de război, că mulți dintre cei ce slujesc astăzi statul român și își fac datoria cu onoare le datorează devenirea lor, curajul și spiritul de sacrificiu. Acesta a mai spus că "Ziua Veteranilor de Război" reprezintă un moment de mare încărcătură emoțională și spirituală. Preşedintele aduce un omagiu și femeilor văduve de război și văduve de veteran de război pentru "curajul, neclintirea și demnitatea cu care au trecut peste ororile celui de al Doilea Război Mondial".

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Bravi veterani şi invalizi de război,

Distinse doamne văduve de război şi văduve de veterani,

La data de 29 aprilie, România sărbătoreşte „Ziua Veteranilor de Război”, moment de mare încărcătură emoţională şi spirituală, când îi comemorăm şi omagiem pe cei pentru care apărarea ţării a fost și este crezul suprem.

Cu acest prilej, vă adresez dumneavoastră, veteranilor şi invalizilor de război, adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară, cele mai bune gânduri și vă rog să primiți recunoştinţa și prețuirea mea și a cetățenilor acestei țări. Ataşamentul faţă de ţară, dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care le-aţi apărat pe câmpurile de luptă şi le-aţi afirmat cu tărie decenii la rând.

Cu pioşenie ne înclinăm şi în faţa celor care şi-au îndeplinit misiunea până la sacrificiul suprem, jertfindu-se pentru cea mai nobilă cauză – apărarea ţării. Faţă de toţi aceştia, ştiuţi şi neştiuţi, avem datoria să păstrăm integritatea şi libertatea acestei naţiuni și să construim o Românie puternică.

Aducem același sincer şi cald omagiu şi doamnelor văduve de război şi văduve de veteran de război, pentru curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut peste ororile celui de Al Doilea Război Mondial.

Mulţi dintre cei ce slujesc astăzi statul român, sub Drapelele de Luptă ale unităţilor militare și își fac datoria cu onoare, în ţară sau în teatrele de operaţii în care ne-am angajat alături de aliaţii noştri, în lupta împotriva terorismului și pentru promovarea idealurilor democraţiei, vă datorează devenirea lor, curajul şi spiritul de sacrificiu. Reprezentaţi pentru ei, ca şi pentru întreaga noastră societate, modele de urmat, exemple de caractere puternice, integre, admirabile.

Acum, când aţi ajuns la o vârstă onorabilă, alături de stima ce v-o purtăm, ne străduim să vă bucuraţi de toate drepturile pe care, cu prisosinţă, le meritaţi. Știu, în același timp, că faptele dumneavoastră nu vor putea fi niciodată răsplătite la adevărata lor valoare.

În încheiere, doresc să evoc un citat al poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, care spunea că „patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară”.

Vă asigur, încă o dată, de întreaga preţuire. Sunt convins că devotamentul şi dragostea dumneavoastră de țară vor constitui exemple şi pentru generaţiile viitoare.

Cu onoare şi admiraţie, vă adresez urări alese de viaţă lungă, în pace şi linişte sufletească!

La mulţi ani dumneavoastră, tuturor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.