Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis nu-i dă șanse unui independent la Cotroceni

anonim

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus miercuri jurnaliștilor, într-o discuție informală la Strasbourg, că nu crede în șansele de reușită ale unui candidat independent la alegerile prezidențiale.

”Cu independent e mai bine la o primărie, dar la Cotroceni e mai greu”, a declarat Iohannis. Întrebat pe cine consideră mai potrivit pentru a-i urma în funcție, dintre Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, șeful statului a răspuns: „Eu văd un preşedinte sau o preşedintă care se implică pentru ţară şi care o ţine pe direcţia europeană”.

Iohannis le-a mai spus reporterilor români că se așteaptă ca partidele din coaliție să-l consulte în cazul în care ar dori să prezinte un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale și că „nu trebuie să excludem nimic”. Scenariul unui candidat unic PSD-PNL la Cotroceni ar elimina riscul, cel puțin așa spun sociologii, ca un „extremist” să ajungă președinte, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a precizat că se abține de la comentarii, când a fost întrebat ce ar trebui să facă PNL la prezidențiale. „Dacă mă întreabă un lider sau altul în privat, îi spun”, a precizat Iohannis.

Despre o revenire în politică a fostului director SRI, Eduard Hellvig, Iohannis a spus că trebuie întrebați liberalii sau Hellvig, nu el. „Eu le-am spus clar că nu mă amestec, nu ar fi corect”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.