Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis nu uită de unde a plecat! Mesaj de felicitare pentru Steinmeier cu prilejul realegerii în funcție: 'E expresia încrederii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Mesaj de felicitare transmis de președintele Klaus Iohannis președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul realegerii în funcție: „E expresia încrederii societății germane că veți continua să reprezentați, ca și până acum, un pol de echilibru”.

„Realegerea dumneavoastră este expresia încrederii societății germane că veți continua să reprezentați, ca și până acum, un pol de echilibru, dedicat valorilor europene și euroatlantice, care sunt esențiale în perioada dificilă pe care o traversăm. Soliditatea relațiilor excelente dintre țările noastre, care au caracter strategic, s-a consolidat în ultimii ani. Acestea sunt potențate de dialogul politic bilateral frecvent și substanțial, de relațiile economice puternice și de puntea trainică de legătură dintre țările noastre reprezentată de comunitatea românească din Germania și de minoritatea germană din România”, transmite Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Președintele român amintește că anul acesta este marcat de cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

„Este un moment propice pentru a conferi un nou impuls dialogului politic și sectorial bilateral și o vizibilitate crescută relației româno-germane. În contextul actual de securitate, cu impact negativ la nivel european și euroatlantic, este important să acționăm solidar, prin întărirea securității aliate și, totodată, prin sprijinirea eforturilor diplomatice susținute în direcția dezescaladării situației. Dincolo de aceste provocări, este important să continuăm să promovăm o abordare bazată de unitate și convergență, la nivel comunitar, pentru a reuși să consolidăm proiectul european. Am convingerea că România și Germania pot contribui împreună, de o manieră substanțială, la acest demers”, încheie Iohannis.

Frank-Walter Steinmeier a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat la Președinția Germaniei. Mandatul lui Steinmeier este de 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.