Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis o spune răspicat după scandalul 'găurii din buget': Atâta vreme cât voi mai avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, de la Constanța, despre 'gaura din buget' și a spus că nu vor exista tăieri la salarii sau disponibilizări.

"Este, într-adevăr o discuție în spațiul opublic care a luat o direcție total greșit. Situația economică este bună,. avem ccreștere economică, dezvoltatre.

În același timp, România dispune de oportunități de a obține bani europeni. Când s-a negociat PNRR, a fast o echipă care a discutat 4 zile și 4 nopți, care a obțnut 80 miliarde. Treaba guvernului este să facă un cadru pentru ca acești bani să fie atrași. Asta trebiuie să facă guvernul.

Atâta vreme cât voi mai avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii

Se pare că atunci când s-a facut bugetul a existat o supraevaluare a capacității de colectare, lucru care nu s-a întâmplat. Nu există nici o gaură, nici o perspectiva tristă. Trebuie corectate pe colectare, dar și pe partea de cheltuieli. Banii trebuie folosiți mai judicios. Nu este nevoie de tăieri.

Atâta vreme cât voi mai avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii. Nu vrem să băgăm România în austeritate, nu este o soluție. Să rețină bine politicienii.

Eu nu-mi doresc ca românii să o ducă mai rău, ci mai bine. Oricine spune altceva, este în eroare.

Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca românii să-și facă griji că li se vor tăia salariile sau vor rămâne fără locuri de muncă", a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.