Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, precizări privind statutul de țară candidată la UE: 'Nu este o garanție unidirecțională. Este nevoie de reforme'

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă, că statutul de țară candidată la UE „nu este o garanție unidirecțională”, punctând că este nevoie ca statul care dorește să se integreze în familia UE să urmeze pașii care sunt recomandați și să facă reformele care sunt așteptate. Precizarea președintelui vine după ce a anunțat că România susține aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Este un statut destul de discutat la nivelul instituțiilor europene, fiind odată acordat înseamnă clar că la finalul procesului statul respectiv va deveni membru al UE. Însă nu este o garanție unidirecțională. Este nevoie și de statul membru care dorește să se integreze să urmeze pașii care sunt recomandați, să facă reformele care sunt așteptate, fiindcă extinderea UE nu este o extindere pur teritorială, este un proces care se bazează pe valori. Toți care vor să devină parte din familia UE trebuie nu doar să spună, ca să fie bine, ci trebuie să facă reforme, trebuie să respecte principiile unui stat democratic. (...) La unii se întâmplă mai repede, la alții mai încet. Dacă ne uităm la Balcanii de Vest, pentru unii procesul a început acum 20 de ani și încă nu este foarte avansat. La alții procesul de integrare s-a produs în 3, 4 ani și a funcționat foarte bine. Depinde de foarte mulți factori”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.