Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, primul mesaj după criticile Comisiei de la Veneţia pentru PSD-ALDE: 'Politicieni lipsiți de integritate' atacă justiţia

Klaus Iohannis cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 octombrie a.c., un mesaj cu prilejul conferinței „Conduita etică a magistraților pentru consolidarea încrederii publice.  Dialog deschis privind integritatea judiciară”, din cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial - Departamentul Politică Internă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer a câștigat, prin activitățile de substanță derulate în ultimul deceniu, statutul de reper pentru profesioniștii sistemului de justiție din România, dar și din întreaga regiune.

Roadele muncii partenerilor noștri externi în consolidarea sistemului de justiție şi în lupta anticorupție, printre care se numără şi organizații ca a dumneavoastră, se văd din plin în ultimii ani. Din păcate, traversăm o perioadă în care independența justiției române este pusă la grea încercare.

Integritatea este, în aceste zile, mai mult ca oricând, una dintre temele semnificative care se regăsesc pe agenda publică. Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiției din partea unor politicieni lipsiți de integritate și, în aceste condiții, moralitatea şi profesionalismul magistraților devin esențiale în apărarea și menținerea încrederii cetățenilor în justiție. Încrederea începe cu integritatea magistraților. Lupta anticorupție este indisolubil legată de integritatea celor care fac parte din instituțiile sistemului judiciar.

Mă bucur că am ocazia să transmit un mesaj de felicitare şi încurajare tuturor profesioniștilor din justiție, de la prima și până la ultima treaptă ierarhică a sistemului, pentru rezultatele tot mai bune privind înfăptuirea actului de justiție în România, obținute în ultimii ani, dar şi pentru modul în care şi-au făcut datoria şi au apărat independența puterii judecătorești.

În ciuda tuturor dificultăților întâmpinate, integritatea şi profesionalismul manifestate au arătat clar românilor, dar și partenerilor noștri externi, că justiția s-a maturizat, este pregătită, capabilă şi decisă să-și apere independența.

Vocea dumneavoastră este auzită, contează şi va conta. Continuați să vă faceți meseria cu verticalitate și curaj, fideli principiilor democrației şi statului de drept! Rămâneți vigilenți şi nu vă pierdeți speranța! Sunt alături de dumneavoastră şi am convingerea că aveți susținerea cetățenilor din întreaga țară, care au transmis mesaje foarte clare şi ferme clasei politice. Am certitudinea că românii vor apăra și pe mai departe independența justiției cu aceeași convingere.

Avem o Constituție, avem un crez - în statul de drept şi în democrație - și avem garanția dată de apartenența la Uniunea Europeană pentru respectarea acestui crez. Avem o justiție formată din magistrați integri şi am încredere că vor continua să rămână așa.

Vă urez mult succes în proiectele şi programele privind justiția derulate în România și în întreaga regiune!”

CITEȘTE ȘI: Analiza pe care trebuie să o facă toate persoanele: Dezvăluie riscul de infarct sau de accident vascular cerebral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.