Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, primul mesaj după ce a fost huiduit

Klaus Iohannis a participat, duminică seara, la Sala Palatului, la deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu". Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României.

"Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional „George Enescu”, aflat la ediția a XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-și promova cultura și spiritul, grație marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la București va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă și din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii, și educației deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică", scrie Iohannis pe pagina oficială de Facebook.

Vezi şi: Iohannis, huiduit la deschiderea festivalului Enescu

Şeful statului a fost primit la Sala Palatului cu aplauze, dar şi cu huiduieli. La sosirea la spectacol, un grup de câteva persoane l-au huiduit pe Iohannis şi i-au strigat diverse reproşuri, însă preşedintele i-a ignorat.

Organizat pentru prima dată în 1958, la trei ani de la moartea compozitorului român, festivalul a fost întrerupt în 1971 de regimul comunist, însă a fost reluat după încheierea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu în 1989, fiind organizat de atunci din doi în doi ani. Organizatorii festivalului se așteaptă ca la ediția din acest an să vină peste 120.000 de spectatori, dintre aceștia foarte mulți venind din străinătate. Muzica va răsuna la București până târziu în noapte, fiind organizate deopotrivă concerte de stradă, spectacole de dans și teatru, precum și expoziții și un tur al orașului pe urmele lui George Enescu, înainte de închiderea festivalului la 20 septembrie.

Vezi şi: Carmen Iohannis, din nou in tinuta de gala la Festivalul Enescu. Vezi primele imagini

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.