Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis propune digitalizarea colaborării dintre universitățile francofone

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, un mesaj cu ocazia celei de-a patra ediții a Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon și a Conferinței miniștrilor pentru învâțământul superior din țările francofone, găzduite în România, potrivit Mediafax.

”Ediția din acest an constituie o bună oportunitate de a consolida colaborarea în domeniul educației universitare cu reprezentanți ai mediului academic aparținând unui spațiu cultural de care ne simțim profund atașați. Am acordat Înaltul Patronaj acestei manifestări pentru a arăta încă o dată ataşamentul României la valorile şi direcţiile de acţiune ale Francofoniei.”, se arată în comunicatul președintelui Iohannis, transmis de consilierul prezidențial - departamentul Cultură, Culte și Centenar, Sergiu Nistor.

Evenimentul are ca scop întărirea cooperării în domeniul educației în spașiul universitar francofon.

”Colaborarea dintre universitățile francofone trebuie să fie una ancorată în provocările lumii contemporane. Digitalizarea este o astfel de provocare, dar în același timp este o oportunitate fără precedent, care ne permite depășirea barierelor de timp și spațiu și care democratizează lumea academică. Digitalizarea transformă modul în care funcționează universitățile și însăși natura activităților de educație și de cercetare.”, se mai arată în comunicatul președintelui.

Klaus Iohannis a adăugat că în ultimii ani ”Europa a conștientizat importanța acestor transformări și a început să investească, din ce în ce mai mult, în dezvoltarea instrumentelor digitale, în facilitarea colaborării dintre universități și în proiecte de cercetare internaționale.”.

Șeful statului declară că ”avem numai de câștigat prin consolidarea unor colaborări cu parteneri de pe toate continentele”.

Citește și: Ședință PSD de taină la malul mării: Viorica Dăncilă și greii PSD împart funcțiile de miniștri și funcțiile la Congres .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.