Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pune în GARDĂ Rusia: Ce mesaj transmite de la Cotroceni

iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce poziție va avea România la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, de joi si vineri, unde sefii de stat si de guvern ai tarilor UE vor discuta si despre sanctiunile impuse Rusiei.

”Sunt 3 teme ce vor fi discutate: gestionarea migrației, politica comercială și relațiile externe ale UE.

La politica migrației nu se vor discuta noi cote, ci parteneriate cu state din Africa, precum Niger, Mali, Nigeria, pentru a combate, pe termen lung, cauzele migrației. România sprijină valorificarea acestui parteneriat de mobilitate. E vital să îmbunătățim modul de alocare a asistenței pentru dezvoltare a acestor țări.

Politica comercială: acordul TTIP, acordul CETA cu Canada. În ceea ce privește TTIP, acordul cu SUA, România e un susținător al acestui acord și credem că poate să devină foarte important pentru ambele părți.

La acordul cu Canada, sper că vom putea ajunge la un acord cu partea canadiană pentru liberalizarea vizelor pentru români, iar dacă vom ajunge, ne vom retrage rezervele pentru acest acord. Înţelegere rezonabilă înseamnă obţinerea vizelor cât mai repede, într-un timp rezonabil. Este important să se rezolve problema în 2017 nu mai târziu. Şi vrem o liberalizare completă într-un timp rezonabil.

În a doua zi, vom aborda și relațiile externe ale UE, unde se va pune accentul pe relația cu UE. Voi susține menținerea unității UE pe baza principiilor comune agreate. Voi sustine implementarea intelegerilor de la Minsk, consolidarea intelegerii cu partenerii estici si cu alti vecini ai UE. Relatia cu Federatia Rusa va fi discutata si din perspectiva situatiei din Siria - voi sustine gasirea unor solutii durabile la aceasta criza.

Este nevoie de incetarea de urgenta a bombardamentelor din Alep si in general a violentelor si crearea conditiilor pentru acordarea ajutoarelor umanitare. Speră să nu avem parte de escaladări în Siria. Să înceteze bombardamentele, mai ales la adresa civililor. Altfel nu se poate ajunge la pace. O soluţie militară este imposibilă.

Mâine, înainte de începerea consiliului, voi avea o întâlnire cu premierul britanic Theresa May. Tema principală va fi legată de soarta românilor.”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.