Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dacă se mai merge pe mâna stângace a lui Iohannis, se va compromite definitiv ideea de reformă' - avertisment lansat de opoziție

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Proiectul „România Educată” lansat de Klaus Iohannis trebuie uitat, transmite opoziția. Legile educației stârnesc dezbateri aprinse în societate, iar USR - prin vocea senatorului Irineu Darău - atrage atenția că proiectul propus de președinte a „eșuat”. „Dacă se mai merge pe mâna stângace a lui Iohannis, se va compromite definitiv ideea de reformă profundă a învățământului, de care sistemul și participanții lui au atâta nevoie”, a avertizat Darău.

Senatorul USR Irineu Darău precizează că PNRR nu obligă România să înlocuiască legile educației.

„Tot demersul Iohannis-Câmpeanu-Deca a pornit de la o minciună. Iar USR a avut dreptate când a cerut retragerea legilor. Nici graba, nici secretizarea, nici lipsa dezbaterii nu sunt justificate sau acceptabile! Iar jocul PSD+PNL de acum, de-a amânarea și de-a negocierea, este o glumă proastă. Iohannis și miniștrii săi inventează pretextul obligațiilor din PNRR pentru a ne băga pe gât rapid niște legi viciate și ținute la secret. Încearcă să inoculeze unei țări întregi teama că va pierde ceva, pentru a ne amorți vigilența și a ne face să acceptăm orice. Trebuie însă să știți că PNRR nu ne obligă să înlocuim legea 1/2011 cu noi legi. Jalonul din PNRR (vezi primul comentariu), cu termen în trimestrul III din 2023, ne obligă DOAR la: constituirea unui grup de lucru interministerial, adoptarea unui HG și câteva măsuri legislative bine țintite. Atât! Nu există obligație și grabă pentru noi legi”, a avertizat Darău, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Klaus Iohannis și ministrul Ligia Deca, 'înțepați' pe tema legii educației: 'Devine legea golfului pe schiuri!'

„După un proces viciat de inițiere și de false consultări, sub 2 miniștri, soluția rămâne aceeași: trebuie retras urgent pachetul acesta de legi. Trebuie intervenit rapid și punctual, în sesiunea aceasta parlamentară, strict pentru a îndeplini jalonul PNRR. Iar reforma trebuie definită și construită temeinic, în ani, pornind de la dezbateri ample și aplicate, în folosul copiilor și tinerilor cărora le este dedicată, nu al grupurilor de interese din și de pe lângă unele partide”, a concluzionat Darău.

Vezi și: Ce prevăd noile legi ale educației (document)

Prim-vicepreședintele PSD, Vasile Dîncu, a susține că el este cel care a cerut, în interiorul PSD, o prelungire a termenului în care vor fi adoptate noile legi ale Educației, care vor pune în practică proiectul ”România Educată”, inițiat de către Klaus Iohannis. Vezi și: Vasile Dîncu nu-l uită și nu-l iartă pe Klaus Iohannis: PSD lovitură usturătoare pentru președinte (Surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.