Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a declarat in cadrul convorbirilor oficiale cu omologul sau german, Joachim Gauck, ca pentru Romania este o mare bucurie vizita pe care presedintele Republicii Federale Germania o desfasoara in tara noastra, dupa ce si seful statului roman a fost, in urma cu cateva luni, in vizita la Berlin, informeaza News.ro.

”Eu cred ca astazi avem ocazia sa discutam despre multe lucruri care ne leaga, despre lucruri pe care le avem in comun si despre oportunitatile pe care le avem in relatia romano-germana, relatie care este foarte buna, incepand de la cel mai inalt nivel politic si pana la relatiile economice, care devin din ce in ce mai bune”, a afirmat seful statului.

Planurile Airbus în România: Primul client ar putea fi ONU

El a amintit ca in cadrul vizitei, vor avea o discutie si cu oamenii de afaceri germani si romani pe marginea relatiilor economice dintre cele doua state. 
Dupa convorbirile oficiale, cei doi sefi de stat urmeaza sa sustina, in jurul orei 14.00, in Sala Unirii, o declaratie de presa comuna.

Tot luni, la ora 16.45, premierul Dacian Ciolos se va intalni cu presedintele Joachim Gauck care, ulterior, va avea discutii, la Palatul Parlamentului, cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu si cu Florin Iordache, presedintele interimar al Camerei Deputatilor.

Marti, in cea de-a doua zi a vizitei oficiale in Romania, presedintele Germaniei, Joachim Gauck, va rosti alocutiunea ”Europa: pasiune pentru ratiune“. Manifestarea are loc la invitatia ”New Europe College“ si a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti. Discutia finala va fi moderata de Andrei Plesu, presedinte al ”New Europe Foundation“ si al Forumului Romano-German.