Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a consultat cu Ludovic Orban și au ajuns la o concluzie: STRATEGIA prin care iese președinte din primul tur

iohannis orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi sprijinit şi de alte forţe politice, ar putea să câştige din primul tur la prezidenţiale şi că apariţia unei alte candidaturi din zona de dreapta nu va face decât să-i creeze probleme acestuia.

"PNL a luat decizia, în Consiliul Naţional, în unanimitate, să susţină candidatura preşedintelui Klaus Iohannis pentru încă un mandat. Ne-am bucura dacă şi alţi actori politici ar lua decizia să-l susţină pe preşedintele Iohannis. Astăzi, preşedintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare încredere, a fost în prima linie a luptei cu PSD şi, în mod evident, bătălia pentru prezidenţiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE. Deci, eu cred că orice apariţie a unei alte candidaturi, care este o candidatură discutabilă, nu face altceva decât să confuzeze suplimentar şi să creeze probleme mai puţin oponenţilor politici, cât mai ales preşedintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simplă, că preşedintele Klaus Iohannis, dacă ar fi sprijinit şi de alte forţe politice, ar putea să câştige chiar din primul tur", a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Citește și: Răsturnare de situație! Finanțele se împrumută tot de la bănci- Despre ce sumă este vorba

Liderul PNL a mai spus că partidul pe care-l reprezintă va face o alianţă de guvernare cu forţele de dreapta şi va colabora şi în cazul asigurării unor majorităţi în consiliile locale şi judeţene.

"Pentru formarea unui guvern sau a unei majorităţi în consiliul judeţean sau local normal că îi considerăm ca potenţiali parteneri pe oamenii care nu agreează felul de a face politică al PSD şi care spun că sunt împotriva PSD", a arătat Orban.

Citește și: Vești proaste pentru acești români! Urmează noi taxe și scumpiri

Întrebat dacă ar negocia cu PSD susţinerea unui guvern condus de el, Orban a spus că nu este posibil aşa ceva, între cele două partide existând diferenţe substanţiale.

"Nu cred că e posibil aşa ceva, diferenţa între PNL şi PSD este o diferenţă de substanţă, de viziune, de mod de a înţelege politica şi nu mai zic de o diferenţă totală în ceea ce priveşte modalitatea de a guverna România. Nu cred că este posibil ca vreodată PNL să poată să obţină sprijinul PSD şi nici nu ne dorim acest sprijin", a spus Ludovic Orban.

Citește și: Mare atenție, români! Cum puteți fi păcăliți pe internet

Legat de lista pentru alegerile europarlamentare, liderul liberal nu a dorit să facă nicio referire la candidaţi şi a punctat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a spus, în discuţia purtată în Biroul Executiv, "că nu se va implica în ceea ce priveşte alcătuirea listei pentru Parlamentul European".

Ludovic Orban a menţionat că se consultă periodic cu şeful statului, atunci când sunt teme importante pe agendă, de politică internă sau de politică europeană.

Citește și: Ministrul Transporturilor a făcut anunțul! Cei care nu au acest document vor fi amendați

"Ne consultăm de câte ori este necesar pentru evaluarea şi pentru armonizarea poziţiilor", a mai spus preşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.