Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a dezlănțuit la adresa Puterii: 'Infractori, că penali nu mai am voie să spun'. Atac fără precedent la adresa PSD

Ultima Ora breaking news

Președintele Klaus Iohannis s-a dezlănțuit marți, lansând atacuri în rafală la adresa liderului PSD, dar și la adresa Guvernului Dăncilă. Iohannis a declarat că România, chiar și în condițiile dificile generate de situația din PSD și de remanierea Guvernului, poate construi o președinție a Consiliului UE „rezonabilă”, deși ar fi putut fi „mult, mult, mult” mai bine pregătită.

Vezi și: Front anti-Dragnea în Parlament: voturile controlate de puciști pot gripa majoritatea/ ANALIZĂ

„Am fi putut fi mult mai bine pregătiți (c.n. pentru preluarea președinției Consiliului UE), cum am fi putut să avem o clasă politică mult, mult mai bună fără infractori, că penali nu mai am voie să spun, și am fi fost în poziția de a folosi o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea României, pentru calea noastră europeană pe care ne-o dorim. N-a fost să fie. Ăștia au fost aleși, ăștia conduc Guvernul și Parlamentul. Ăștia au fost aleși, ăștia conduc guvernul și Parlamentul. Așa e în democrație - cine e ales, acela conduce, dar în toată această învolburare, care în ansamblu arată o politică de foarte proastă calitate, pot să spun că avem undeva și un punct care mie îmi dă o oarecare speranță - în domeniul politicilor europene și în domeniul pregătirii pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, cel puțin până acum, s-a colaborat între Președinție și Guvern și cred că vom reuși chiar și în aceste condiții foarte dificile să arătăm că putem să construim o președinție rezonabilă”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a criticat Guvernul, afirmând că „actuala puterea ajuns la contraperformanțe uimitoare în zona fondurilor europene”, ca reacție la schimbul de replici dintre liderii PSD și comisarul european Corina Crețu.

„Aceste critici le-am făcut și eu începând din 2007 - nu atragem fonduri europene suficiente, nu ne pregătim suficient de bine, nu dăm atenție suficientă dezvoltării infrastructurii. Dar asta nu e o problemă nouă, însă actuala puterea ajuns la contraperformanțe uimitoare în zona fondurilor europene”, a mai declarat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.