Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul apărării al Regatului Unit/ VIDEO

captura youtube
Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit joi, 15 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Secretarul de Stat pentru Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, domnul Michael Fallon, cu ocazia vizitei pe care acesta a efectuat-o în România.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de interes comun aflate pe agenda Alianței Nord-Atlantice, precum și cooperarea bilaterală în domeniul securității și apărării. Cei doi interlocutori au afirmat determinarea de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în acest domeniu, subliniind faptul că cele două țări împărtășesc viziuni comune referitoare la provocările actuale de securitate.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat angajamentul ferm al României față de prioritățile NATO, în special față de cele referitoare la consolidarea posturii de descurajare și apărare a Alianței și partajarea echitabilă a responsabilităților între țările membre.

Secretarul de Stat pentru Apărare britanic a felicitat România pentru eforturile întreprinse în cadrul Alianței, subliniind importanța alocării a 2% din PIB cheltuielilor pentru apărare, ca exemplu ce ar trebui urmat și de către alți aliați.

Referitor la viitoarele negocieri în contextul Brexit, oficialul britanic a evidențiat că Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va rămâne ferm angajat în proiectele europene referitoare la securitatea continentului.

Președintele României și Secretarul de Stat pentru Apărare britanic au salutat desfășurarea în condiții optime a Exercițiului Noble Jump 17, găzduit în această perioadă de România, extrem de important pentru verificarea în condiții reale a capacității de reacție a forțelor implicate. Oficialul britanic a evidențiat intenția de a continua programele de pregătire în comun la nivelul forțelor armate, atât în ceea ce privește NATO, cât și în context bilateral.

Președintele Klaus Iohannis a salutat nivelul excelent de cooperare bilaterală dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în domeniul apărării și a apreciat sprijinul acordat țării noastre în eforturile de consolidare a posturii de descurajare și apărare în flancul estic al Alianței. De asemenea, a adresat mulțumiri pentru prezența aeronavelor Eurofighter Typhoon și a militarilor britanici dislocați în România, precum și pentru participarea la activități comune în Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.