Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit, la New York, cu omul care îi poate pune capăt carierei lui Donald Trump

Klaus Iohannis ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, în marja celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, desfăşurată la New York, Statele Unite ale Americii.

De la ora 22,05 (15,05, ora locală), preşedintele participă la Forumul Politic la Nivel Înalt (HLPF) pe tema "Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă" - Panelul "Partnerships for Sustainable Development", informează agerpres.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Tot în cursul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În discursul său, preşedintele a arătat că cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea în aplicare a pachetului de reformă a ONU şi a transmis că se poate conta pe România în realizarea acestor eforturi.

El a subliniat că, prin intermediul Strategiei Naţionale privind Schimbările Climatice, România îşi propune să ajungă, până în 2050, la o societate în care politicile economice, sociale şi de mediu sunt interconectate şi concepute pentru a asigura o dezvoltare durabilă, standarde de viaţă ridicate şi o calitate crescută a mediului înconjurător. Totodată, a subliniat în intevenţia sa că România condamnă ferm atacurile teroriste.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a explodat: Sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat om din România

"România reiterează profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală şi amploarea terorismului şi condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste, inclusiv cele care vizează reprezentanţi ai misiunilor diplomatice", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.