Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis salută 'o realizare istorică': Ucraina și Republica Moldova, mai aproape de UE printr-un sprijin puternic din partea României

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis are o primă reacție după ce Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

„O realizare istorică astăzi, când Consiliul European acordă statutul de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. A ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României. Acordând, de asemenea, perspectiva europeană Georgiei cu pași importanți înainte.

Această decizie aduce speranță și încredere în viitorul Uniunii Europene pentru oamenii din aceste țări și o mare responsabilitate pentru liderii lor. România este pregătită să continue să susțină Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe drumul lor european”, scrie Klaus Iohannis pe Twitter.

Ulterior, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis a felicitat cele trei țări: „Cred că prin acest pas putem să spunem că s-a schimbat paradigma lărgirii UE, politica de extindere a primit un nou impuls. Cred că Ucraina, Moldova și Georgia la rândul lor au primit un nou impuls și sunt convins că toată lumea se va pune foarte serios pe treabă pentru a pune în practică reformele necesare pentru a face următorul pas. Îi felicit și îmi doresc tare mult ca acest drum să fie unul rapid, bun și încununat de succes.”

CONTEXT

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Charles Michel, președintele Consiliului European. „Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei și Moldovei. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE”, a scris Charles Michel. Acesta a adresat felicitări președinților Volodimir Zelenski și Maia Sandu, dar și popoarelor ucrainean și moldovean. Consiliul European a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei și este pregătit să acorde statutul de candidat după ce vor fi abordate prioritățile restante, a mai anunțat Charles Michel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.