Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis se implică într-un scandal imens: Vrea raport complet de la un minister

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a solicitat ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, situaţia directorilor unităţilor de învăţământ numiţi prin derogare, a precizat luni consilierul de stat Ligia Deca, menţionând că o derogare generală este inoportună. "Ne dorim ca orice excepţie făcută de la regulile de concurs, stabilite prin metodologie, să fie o chestiune excepţională şi nu o regulă care să se aplice indiferent dacă avem sau nu alţi candidaţi. Cred că aşa cum ne dorim cu toţii ca persoanele care ne tratează, dacă sunt medici, să fie unele cu o diplomă valabilă, aşa ar fi normal ca cei care se îngrijesc de şcolile în care învaţă copiii noştri să fie calificaţi pentru post. Sigur că pot exista cazuri speciale, însă ele trebuie tratate ca atare, adică să existe o motivaţie coerentă şi cineva să-şi asume răspunderea pentru astfel de derogări punctuale, în niciun caz nu cred că este oportună o derogare generală printr-un act normativ care să permită ca şi acolo unde ar exista alte persoane competente să fie numite tot persoanele care au îndeplinit în trecut funcţia de director şi care fie nu s-au prezentat la concurs, fie nu l-au promovat. (...) Administraţia Prezidenţială a solicitat deja ministrului Educaţiei o situaţie a tuturor numirilor pe post a foştilor directori prin derogare de la metodologia iniţială, împreună cu justificarea acestor excepţii de la regulă", a declarat Deca, pentru Agerpres.

Citește și: Tinerii fac SEX după doar 10 mesaje / STUDIU

Ea a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei şi că urmează ca Administraţia Prezidenţială să primească această situaţie. "Sperăm ca cei care vor fi puşi în funcţie să fie numai pe termen redus şi numai în cazul în care efectiv nu se poate altfel. În niciun caz nu dorim să fie dat un semnal în sistem că şi dacă ignori un concurs care îşi doreşte tocmai profesionalizarea managementului şcolar poţi reveni ca director", a completat consilierul de stat.

Citește și: Cine este David Clark, autorul unui asa zis raport despre justitia din Romania

Pe funcţiile de director şi director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite şi persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat aceste funcţii şi nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise, a declarat duminică pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Marian Pop. "În urma analizării aplicării Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar s-a emis, prin derogare, o notă care prevede soluţionarea situaţiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcţiile de director şi director adjunct prin detaşare, în interesul învăţământului. Nota prevede că în funcţiile de director şi director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite şi persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat funcţii de director sau director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise", a afirmat secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.