Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, SOMAT să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi: Se cere intervenţia CCR - 'ar fi ABSURD şi neconstituţional'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Iohannis kovesi

Scandalul din Justiţie ia amploare. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele Klaus Iohannis nici nu se gândeşte să răspundă acestei cereri, dar un fost judecător CCR îl somează pe şeful statului.

Citește și: Scandal de proporții la TVR: O cunoscută prezentatoare a fost dată în judecată

În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Toni Greblă spune că Iohannis e obligat să o revoce pe Kovesi şi că are doar 30 de zile la dispoziţie pentru a da decretul. Dacă nu, CCR trebuie să intervină şi se poate ajunge la suspendarea preşedintelui. "Preşedintele a jurat şi să apere Constituţia. Are o responsabilitate deosebită. Trebuie să se pronunţe asupra cererii de revocare a ministrului Justiţiei. Are obligaţia să se pronunţe în 20 de zile.

Citește și: Mugur Isărescu, avertisment de ultimă oră: “Se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi!”

La procedura de revocare rolul central îl are ministrul Justiţiei. Preşedintele are rolul doar să ia act de cererea de revocare. Trebuie să procedeze conform cererii înainte de ministrul Justiţiei. Dacă revocarea poate şi trebuie să o facă prin decret, nu văd prin ce act poate respinge cererea de revocare. Nu poate fi decret, ar fi absurd şi neconstituţional. Dacă nu o va revoca, sunt create toate condiţiile pentru existenţa unui conflict de natură constituţională. După trecerea termenului de 20-30 de zile, Curtea Constituţională va putea interveni. CCR îl poate soma pe preşedinte să respecte prevederile Constituţiei. Dacă nu dă niciun răspuns, înseamnă că preşedintele nu respectă Constituţia", a spus Greblă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.