Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis speră ca (și) PSD să ia suficiente voturi în 2024 - Președintele, întrebat despre riscul creșterii extremei drepte (VIDEO)

Presidency.ro
iohannis coalitie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, despre riscul creşterii extremei dreapta pe fondul măsurilor de austeritate derute de la Bruxelles, că el îşi doreşte ca actuala coaliţie (PSD-PNL) să performeze bine şi să primească suficiente voturi la alegeri. El a menţionat că „se discută despre tot felul de scenarii, iar singurul scenariu pe care l-a refuzat în toate discuţiile cu coaliţia a fost scenariul austerităţii”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat după vizita în Delta Dunării dacă există riscul ca cei din extrema dreaptă să câştige electorat pe fondul măsurilor dure de austeritate solicitate de Comisia Europeană.

„Ce şi cum vor vota românii la alegeri rămâne să vedem, fiecare român trebuie să aibă condiţiile create să voteze, asta este preocuparea mea. Care partid câştigă şi care pierde, ţine şi de performanţa partidului respectiv. Eu îmi doresc ca actuala coaliţie să performeze bine şi să primească suficiente voturi la alegerile care urmează, sunt patru runde de alegeri la anul”, a spus Iohannis.

„Austeritatea nu este o soluţie”

Preşedintele a mai arătat că „se discută despre tot felul de scenarii, iar singurul scenariu pe care l-a refuzat în toate discuţiile cu coaliţia a fost scenariul austerităţii”.

„Noi ştim că prin austeritate nu se rezolvă problemele. Am avut această încercare la ultima criză, poate vă amintiţi, 2008, 2009, 2010, şi s-a încercat la nivel european remedierea crizei prin austeritate şi rezultatele nu au fost bune. Deci, austeritatea nu este o soluţie, soluţia este în a folosi banii care există în mod judicios, deci asta înseamnă a limita cheltuielile publice la necesar, nu a tăia de unde nu trebuie, iar pe de altă parte, avem încă destul de mulţi bani care nu se colectează. Deci, trebuie crescut gradul de colectare. Din punctul meu de vedere, nu există riscul intrării într-un scenariu de austeritate, nici nu trebuie căutat şi nici nu trebuie promovat”, a ţinut să precizeze şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.