Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis spune că e CONSTERNAT și ÎNGRIJORAT, după ce zeci de români au fost INCENDIAȚI în Germania: 'Un act de o asemenea cruzime...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis prim  plan

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate incidentul produs în localitatea germană Bergkamen, unde a avut loc un incendiu într-o clădire de locuinţe unde trăiau şi români.

"Preşedintele României Klaus Iohannis este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc şi cetăţeni români, chiar de Ziua Naţională. Preşedintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniţi, poate avea loc în Europa anului 2017 şi condamnă cu fermitate acest incident", se arată într-un răspuns al Administraţiei Prezidenţiale la solicitarea AGERPRES.

Citește și: S-a aflat! Cât de bogat este secretarul de stat Raed Arafat și ce venituri are acesta

Potrivit sursei citate, şeful statului se interesează personal de această situaţie, va urmări evoluţiile şi se aşteaptă ca ancheta autorităţilor germane să elucideze cu maximă urgenţă circumstanţele producerii incidentului.

33 de persoane au ajuns la spital, vineri, în urma unui incendiu petrecut într-un imobil din Bergkamen, Germania, în care locuiesc şi cetăţeni români, Consulatul General al României la Bonn întreprinzând, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile germane pentru afla dacă printre victime sunt şi persoane din România, informează un comunicat de presă al MAE.

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea! Refuzul care îi dă peste cap planurile

"Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate. Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfăşurare", precizează sursa citată.

Consulatul General al României la Bonn precizează că monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Citește și: Declaraţii incendiare făcute de omul săptămânii în Parlamentul European! Reacţii pe subiectele momentului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.