Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis susține extinderea cooperării economice dintre România şi Germania

Klaus Iohannis Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a Comitetului German pentru Relaţii Economice din Europa de Est, condusă de dr. Wolfgang Buchele. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, vizita este ocazionată de dorinţa de a continua şi intensifica dialogul privind cooperarea economică bilaterală. 

În debutul întrevederii, şeful statului a felicitat Comitetul pentru activitatea sa şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor bilaterale de comerţ şi investiţii între România şi Germania.

NEBUNIE totală la Guvern: Grindeanu își AMÂNĂ conferința de presă


"Preşedintele României a reiterat interesul pe termen lung faţă de extinderea cooperării economice dintre România şi Germania, apreciind dinamica foarte bună a relaţiilor comerciale româno-germane, nu doar în domenii consacrate, precum industria auto, sectorul IT&C sau industria de apărare, ci şi în domenii al căror potenţial încă nu a fost atins, precum sectorul energiei şi al industriei agroalimentare", se arată în comunicat. 

Preşedinţia precizează că, în ultimii cinci ani, relaţiile comerciale româno-germane au înregistrat un ritm de creştere de circa 11% anual, schimburile economice depăşind 26 de miliarde de euro.

Opțiunile lui Iohannis


"Acest trend pozitiv poate fi consolidat, în continuare, prin noi oportunităţi economice şi prin investiţii menite să genereze valoare adăugată şi noi locuri de muncă, stabile şi bine plătite", arată Administraţia Prezidenţială. 

Dr. Wolfgang Büchele a evidenţiat că relaţiile comerciale dintre România şi Germania au o poziţie echilibrată în balanţa comercială, investitorii germani considerând că economia noastră beneficiază de atuuri semnificative în raport cu lanţurile de producţie ale economiei Germaniei. 

"În acest context, se doreşte aprofundarea cooperării economice în viitor, prin investiţii în cercetare-dezvoltare din care să rezulte o creştere a valorii adăugate produse în România. În urmărirea acestui obiectiv, companiile germane apreciază importanţa pregătirii profesionale a forţei de muncă, fiind subliniată, în acelaşi timp, nevoia de stabilitate şi predictibilitate în planul mediului de afaceri din România", arată sursa citată. 

Preşedintele Iohannis a menţionat, în context, că, în ultimii ani, România a adoptat măsuri care au condus la creşterea atractivităţii mediului de afaceri, una dintre acestea fiind sistemul de învăţământ dual, care va depăşi stadiul de proiect-pilot şi va consolida avantajele competitive de care ţara noastră dispune. 

În încheierea întrevederii, şeful statului a exprimat convingerea că, în viitor, relaţia dintre România şi investitorii străini va avea obiective mult mai ambiţioase, care vor aduce prosperitate cetăţenilor şi vor spori potenţialul de creştere economică a ţării noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.