Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, ultima speranță a USR. Cătălin Drulă îi cere să respingă Legea Ciolacu-Ciucă

USR
Catalin-Drula

USR a trimis, marţi, un memoriu la Administraţia prezidenţială prin care îi cere preşedintelui să nu promulge legea iniţiată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă pentru a-i scăpa de închisoare pe cei care fac evaziune fiscală, a anunţat liderul partidului Cătălin Drulă.

„Vorbim de o lege iniţiată chiar de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă prin care evaziunea fiscală este premiată. Odată promulgată legea, cei care vor face evaziune fiscală de până la 1 milion de euro achită ce datorează, plătesc ceva în plus şi scapă fără alte consecinţe. Ca să ne facem o idee despre ce înseamnă această alianţă PSD-PNL, amintesc că în vremea lui Liviu Dragnea a existat o lege care impunea un prag de evaziune la 100.000 de euro. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au extins la 1.000.000 de euro. De 10 ori mai mult”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că „solicitarea de a întoarce legea în Parlament a fost trimisă astăzi oficial”.
„Avem peste 17 pagini de argumente juridice pentru care o astfel de lege trebuie oprită de la intrarea în vigoare. România nu trebuie să devină un rai al infractorilor. Pe 9 iunie, amintiţi-vă de această lege. Semnaţi pentru Dreapta Unită, ieşiţi la vot, vorbiţi cu prietenii şi cu familiile. Nu îi lăsa să îţi fure viitorul!”, a conchis Drulă.

Pe 19 martie, Curtea Constituţională a respins, cu unanimitate de voturi, sesizarea depusă de USR şi Forţa Dreptei privind neconstituţionalitatea proiectului de lege iniţiat de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, prin care este dezincriminată evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă acesta se acoperă integral majorat cu 15%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile.

Şi atunci, reprezentanţii USR i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea Ciucă-Ciolacu prin care marii evazionişti scapă de răspundere penală dacă achită prejudiciul de sub un milion de euro. „Practic, prin decizia de marţi, politrucii numiţi de PSD şi PNL la Curtea Constituţională au dat undă verde marii evaziuni, urmând ca găurile produse bugetului de stat să fie acoperite prin noi taxe şi impozite şi prin majorarea celor existente”, mai arată comunicatul de presă al USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.