Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klinsmann a fost demis de la conducerea tehnică a naţionalei din Coreea de Sud

content.thecoachingmanual.com/
Antrenor de fotbal

Federaţia Sud-coreeană de Fotbal (KFA) a anunţat vineri că l-a demis pe selecţionerul Juergen Klinsmann ca urmare a eliminării echipei în semifinalele Cupei Asiei şi pe fondul criticilor la adresa leadershipului său, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Comitetul echipei naţionale, un organism consultativ al KFA, a recomandat joi demiterea lui Klinsmann, directorul tehnic al KFA, Hwangbo Kwan, afirmând că există "diverse motive" pentru a se îndoi de capacitatea acestuia de a conduce echipa.

Eliminarea Coreei de Sud de la Cupa Asiei pe naţiuni în urma înfrângerii cu 2-0 în faţa Iordaniei în semifinale luna aceasta, care a prelungit aşteptarea de 64 de ani pentru un al treilea trofeu, a dus la apeluri din partea fanilor şi a unor politicieni pentru demiterea lui Klinsmann.

Preşedintele KFA, Chung Mong-gyu, a declarat că mandatul lui Klinsmann nu a fost pe măsura aşteptărilor.

"Antrenorul Klinsmann nu a reuşit să demonstreze leadershipul pe care îl aşteptam de la antrenorul echipei naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte managementul jocului, managementul jucătorilor şi atitudinea de muncă, care ridică nivelul de competitivitate al echipei naţionale", a declarat Chung.

Popularitatea lui Klinsmann în Coreea de Sud s-a prăbuşit în timpul Cupei Asiei, mulţi criticându-i atitudinea după ce a fost văzut zâmbind în ciuda performanţelor slabe ale echipei sale.

De asemenea, leadershipul germanului a fost pus sub semnul întrebării după ce o altercaţie între jucători înaintea semifinalei l-a lăsat pe căpitanul Son Heung-min cu un deget dislocat.

Atacantul echipei Tottenham Hotspur a jucat împotriva Iordaniei cu degetele arătător şi mijlociu de la mâna dreaptă legate între ele.

De-a lungul mandatului său la naţionala Coreei de Sud, Klinsmann a fost deseori criticat pentru că a lucrat mai mult în Los Angeles, unde locuieşte în prezent, în ciuda faptului că a spus că va petrece timp în Coreea de Sud.

Înaintea anunţului de vineri, Klinsmann şi-a exprimat "recunoştinţa sinceră" faţă de jucători, staff şi fani într-un mesaj pe Instagram.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru tot sprijinul vostru, care ne-a dus până în semifinala Cupei Asiei şi pentru o călătorie incredibilă în ultimele 12 luni, în care nu am pierdut 13 meciuri la rând înainte de semifinală", a spus el.

Joi, postul de televiziune Yonhap News TV a relatat că fostul internaţional sud-coreean Hong Myung-bo se numără printre numele luate în calcul pentru a conduce temporar echipa în preliminariile viitoarei Cupe Mondiale din 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.