Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klitschko: 'Rușii nu o să se oprească la Ucraina. Vorbesc despre statele baltice sau Polonia. O parte a Germaniei a făcut parte din imperiul sovietic'

vitali klitschko

Rușii nu se vor opri la Mariupol sau sudul Ucrainei, sau chiar la toată Ucraina, iar scopul lor este de a recrea imperiul neo-sovietic, a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului, într-un interviu pentru The Times of Israel. Ucraina își apără acum nu numai teritoriul, ci și întreaga Europă, menționează fostul boxer, care i-a certat pe liderii țărilor care adoptă o poziție neutră în privința războiului.

"Luptăm și apărăm nu numai casele noastre și Patria noastră. De fapt, apărăm valorile și apărăm Europa. Știu că mentalitatea rușilor, a rușilor merge atât cât le este permisă. Și de aceea luptăm acum pentru toată lumea din Europa, apărând Europa. Cea mai mare greșeală ar fi să credem că ar fi mulțumiți de o parte din Mariupol și de sudul Ucrainei. Ei au planuri de a ocupa toată Ucraina. Și aceasta este doar prima etapă a încercării lui Putin de a recrea imperiul neo-sovietic. Vorbesc despre statele baltice, acum vorbesc despre Polonia. De asemenea, nu trebuie să uităm niciodată că o parte a Germaniei a făcut parte din imperiul sovietic", a spus Klitschko.

"Este o mare greșeală să considerăm războiul ceva îndepărtat și să adoptăm o poziție neutră. Ucraina a fost întotdeauna o țară pașnică în care trăiesc oameni pașnici. Nu am fost niciodată agresivi față de nimeni și ceea ce a făcut Rusia este o încălcare a tuturor normelor internaționale. În cele din urmă, acest lucru ar putea afecta interesele Israelului. Și mesajul meu este următorul: opriți relațiile comerciale cu Rusia, pentru că fiecare cent, fiecare dolar pe care îl trimiteți Rusiei sunt bani sângeroși", a subliniat Vitali Klitschko.

Vezi și: Polonia, ieșire în forță: 'Ucrainenii vor trebui să recunoască crimele de genocid din Volânia!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.