Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Konstantinos Gkelaouzos a câştigat cea de-a 38-a ediţie a Maratonului Autentic de la Atena

sursa foto: pixabay
maraton

Alergătorul grec Konstantinos Gkelaouzos a câştigat cea de-a 38-a ediţie a Maratonului Autentic de la Atena, cursă care nu s-a putut desfăşura anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, informează agenţia Xinhua, conform agerpres.

Gkelaouzos (31 ani), campionul en titre al Greciei, a fost cronometrat pe distanţa de 42,195 km în 2 h 16 min 46 sec, nou record personal. Acesta i-a devansat pe compatrioţii săi Panagiotis Mpourikas (2 h 23 min 33 se) şi Charalambos Pitsolis (2 h 24 min 05 sec).

La feminin, victoria a revenit tot unei reprezentante a ţării gazdă, Gloria Priviletzio (2 h 41 min 30 sec).

Maratonul din capitala Greciei le-a oferit participanţilor ocazia să calce pe urmele legendarului soldat antic Philippides, care a alergat pentru prima dată traseul de 42 km, de la câmpul de luptă de la Marathon şi până la Atena, în anul 490 Î.H., pentru a-i informa pe atenieni despre victoria asupra forţelor persane. Potrivit legendei, acesta s-a prăbuşit şi a murit de epuizare, după ce a făcut anunţul.

De la renaşterea Jocurilor Olimpice şi a cursei de maraton, la prima Olimpiadă modernă, desfăşurată la Atena în 1896, mii de atleţi au alergat pe traseul autentic. Un record de 60.000 de participanţi din 105 ţări şi regiuni a fost stabilit cu ocazia ediţiei 2019 a maratonului atenian.

Anul acesta, numărul participanţilor la eveniment a fost de circa 30.000. Aceştia au primit la final câte o medalie de colecţie, al cărei design a fost realizat de cunoscutul sculptor grec Costas Varotsos.

Kenyanul Felix Kipchirchir Kandie deţine recordul Maratonului Autentic al Atenei (2 h 10 min 37 sec), pe care l-a stabilit la ediţia din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.