Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Korean Air Lines, cea mai mare companie aeriană coreeană, se teme că nu va rezista crizei COVID-19

Business Traveller
Korean Air Lines

Companiile aeriene din lume au intrat, marți, şi mai adânc în criza generată de epidemia de coronavirus, care s-a intensificat odată cu anularea a mii de zboruri şi blocarea traficului aerian către şi dinspre Italia, conform Reuters preluat de mediafax.

Korean Air Lines a avertizat că epidemia de coronavirus îi va ameninţa puternic business-ul, în condiţiile în care 100 din cele 145 avioane de pasageri ale sale au fost blocate la sol.

“Situaţia se poate înrăutăţi în orice moment şi nici nu putem preconiza cât va mai dura. Dar dacă această perioadă va continua, nu putem garanta că Korean Air Lines va suprevieţui”, a declarat Woo Kee-hong, preşedintele cele mai mari companii aeriene din Coreea de Sud.

Compania Qantas Airways din Australia a anunţat că îşi va reduce capacitatea cu 25% la nivel internaţional, în următoarele şase luni, şi va avea întârzieri la o comandă de aeronave Airbus A350.

La Qantas, directorul general şi preşedintele companiei nu vor primi salariu, managerii nu vor fi recompensaţi cu niciun bonus, în timp ce tot personalul este încurajat să-şi ia concediu plătit sau neplătit.

Blocarea fără precedent a turismului aerian în Italia, cea mai afectată ţară de coronavirus, a avut un impact puternic negativ asupra companiilor aeriene din întreaga lume.

Ryanair a anunţat, astăzi, anularea tuturor zborurilor către şi dinspre Italia, după decizia Guvernului italian de a bloca transporturile în întreaga ţară din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus.

Air France se aşteaptă să anunleze în total 3.600 de zboruri luna aceasta.

Industria aeriană globală a fost printre sectoarele cele mai afectate de focarul de coronavirus. A pierdut, anul acesta, aproape o treime din valoarea sa - 70 miliarde de dolari -, conform calculelor Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.