Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovo și-a repatriat 110 cetățeni din Siria, printre care și foști combatanți ISIS

twitter.com
kosovo

Autoritățile de la Priștina au anunțat că au repatriat 110 cetățeni kosovari din Siria, majoritatea fiind femei și copii, dar printre ei aflându-se și patru islamiști care au luptat alături de gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS), potrivit BBC, scrie mediafax.

Grupul este format din 74 de copii, 32 de femei și patru bărbați suspectați că ar fi luptat alături de ISIS în Siria. Aceștia din urmă au fost arestați la sosire. Repatrierea acestora s-a făcut cu ajutorul Armatei americane.

„Guvernul din Kosovo a organizat, cu ajutorul Statelor Unite, o operațiune importantă și sensibilă, în cadrul căreia 110 cetățeni kosovari au fost repatriați din Siria”, a declarat ministrul kosovar al Justiției, Abelard Tahiri. „Nu ne vom opri până când nu vom aduce înapoi fiecare cetățean (...), iar cei care au comis orice fel de infracțiune sau au făcut parte din aceste organizații teroriste vor fi deferiți justiției”, a adăugat acesta.

Populația din Kosovo este în proporție de 90% de religie islamică. Peste 300 de cetățeni kosovari au plecat în Siria începând cu anul 2012, potrivit datelor oficiale. Dintre aceștia, 70 au fost uciși în luptă. Autoritățile de la Priștina susțin că 30 bărbați, 49 de femei și 8 copii kosovari se află încă în zonele de conflict din Siria și Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.