Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovo va incepe procedurile pentru a fi primit in Consiliul Europei

ue

În urmatoarele luni, diplomatia kosovara va incepe procedurile formale pentru primirea Kosovo in Consiliul Europei - a anuntat noul ministru kosovar de externe, Hashim Thaci, dupa intrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjřrn Jagland.

Pe pagina sa de Facebook, Thaci a spus ca l-a informat pe Jagland ca dialogul cu Serbia va continua si ca Pristina isi va indeplini toate obligatiile internationale asumate.

"În urmatoarele luni, diplomatia kosovara, in coordonare cu partenerii externi, va incepe procedurile formale de aderare la Consiliul Europei" - a scris Thaci, imediat dupa prima intalnire oficiala avuta la Strasbourg.

"Am ales sa efectuez prima vizita, in calitate de ministru de externe, la Consiliul Europei si sa ma intalnesc cu secretarul general Jagland pentru a confirma necesitatea si dorinta Kosovo de a avea o comunicare cat mai stransa cu aceasta organizatie paneuropeana" - a subliniat Thaci, adaugand ca discutiile s-au purtat pe tema prezentei si actiunilor Consiliului Europei in Kosovo, pe dialogul Belgrad-Pristina si situatia politica actuala din Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.