Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovo va menţine tarifele de 100% la importurile din Serbia

Operation World
Serbia Kosovo

Kosovo va menţine tarifele de 100% la importurile din Serbia atât timp cât Belgradul nu recunoaşte Pristina, a declarat premierul kosovar Ramush Haradinaj, sfidând apelurile Uniunii Europene şi ale Statelor Unite pentru renunţarea la această măsură, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Guvernul condus de Haradinaj a majorat în noiembrie de la 10% la 100% tarifele la produsele din Serbia şi Bosnia, după ce Belgradul a blocat aderarea Kosovo la Interpol.

Decizia a oprit practic comerţul între Serbia şi Kosovo şi a fost criticată de oficiali americani şi ai Uniunii Europene.

'Tarifele de 100% la bunurile din Serbia şi Bosnia au ca scop să protejeze securitatea şi suveranitatea naţionale', a scris Haradinaj pe pagina sa de Facebook după întrevederea avută luni la Pristina cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.

La rândul său, preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care s-a întâlnit cu Hahn la Belgrad, a afirmat că decizia Pristinei va duce la destabilizarea regiunii, dar că Serbia nu va impune contramăsuri.

Îmbunătăţirea relaţiilor între Serbia şi fosta de provincie Kosovo, cu majoritate albaneză, este crucială pentru eforturile acestora de aderare la Uniunea Europeană.

Belgradul şi Pristina au convenit în 2013 asupra unui dialog sub egida UE, dar de atunci s-au înregistrat puţine progrese.

Potrivit datelor oficiale, exporturile Serbiei în Kosovo se cifrează la 450 milioane de euro, iar importurile la 48 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.