Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Kovesi' a Macedoniei de Nord a fost ARESTATĂ pentru CORUPȚIE: Ea conducea 'DNA-ul' de la Skopje și are, în palmares, un fost premier condamnat la închisoare

Katica Janeva

Procurorul special al Macedoniei de Nord responsabil cu anchetarea cazurilor de crimă organizată, Katica Janeva, a fost arestată miercuri sub acuzaţia de corupţie, a anunţat procurorul-şef Ljubomir Joveski într-o conferinţă de presă la Skopje, transmite dpa.

Conform agenţiei Mak Press, poliţia a întreprins de asemenea o percheziţie la biroul procurorului special, informează agerpres.ro.

Citește și: Piperea iese la rampă! ‘Nu își dau seama în ce rahat îi bagă acest frustrat?’

Katica Janeva a fost implicată într-un caz de extorcare a unui bogat om de afaceri nord-macedonean, Orce Kamcev, care era acuzat de corupţie şi spălare de bani.

Marţi, Janeva a fost chestionată de colegii săi timp de patru ore, dar a fost lăsată în libertate.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Numele său a apărut în ceea ce a fost prezentat ca fiind înregistrarea unor discuţii în care oamenii de afaceri Bojan Jovanovski şi Zoran Milevski îi promiteau lui Kamcev, în schimbul unor sume de bani, să-şi folosească relaţiile cu biroul condus de Janeva pentru a-i obţine achitarea sau o pedeapsă mai uşoară. Cei doi au fost arestaţi pentru că au primit 1,5 milioane de euro de la Kamcev.

Într-una din înregistrări, o voce de femeie este auzită spunând: 'Totul va fi OK'. Katica Janeva a confirmat că vocea îi aparţine.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’

Anchetatorii au confiscat telefoanele Katicei Janeva, după ce conversaţiile au apărut în cotidianul italian La Verita.

Activitatea biroului condus de Janeva a dus la condamnarea fostului prim-ministru Nikola Gruevski, care s-a refugiat în Ungaria anul trecut înainte de a începe executarea sentinţei.

Citește și: A ieșit la suprafață! Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR

Recentul scandal a dat însă o grea lovitură instituţiei procurorului special, creată în 2015 pentru a combate corupţia endemică, dar şi guvernului condus de Zoran Zaev, care aştepta începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, după ce a pus capăt în acest an disputei diplomatice cu Grecia cu privire la numele ţării.

Decizia de lansare a negocierilor a fost amânată însă din cauza îngrijorărilor unor state influente din UE în legătura cu sistemul de justiţie al fostei republici iugoslave.

Citește și: Decizia Gabrielei Firea provoacă reacții! Primarul din Comarnic impune viniete pentru mașinile cu număr de București .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.