Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi anunță BILANȚUL NEGRU pentru politicieni: Noi suntem DNA!

kovesi bilant

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a prezentat bilanțul pentru anul 2016 și a arătat câți politicieni au fost trimiși în judecată ultimul an. Kovesi a spus că au existat atacuri fără precedent la adresa procurorilor, din partea celor implicați în dosarele penale.

"Recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creştere substanţială, cu 72 % faţă de anul trecut. De multe ori, în cauzele noastre sunt implicate persoane ce obţin profituri uriaşe care achiziţionează bunuri în alte ţări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicţii. Nici un infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii", a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016.

Kovesi, DISCURS cu ocazia prezentării Bilanțului anual 2016 / INTEGRAL


Ea a precizat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaţionale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri. 

"În acest fel, am reuşit să sechestrăm două proprietăţi în Franţa de peste 3,5 milioane euro, iar în Spania am instituit sechestru pe două imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi în Cipru, Elveţia şi Germania", a arătat şefa DNA. 

Kovesi a adăugat că, în 2016, judecătorii au decis prin hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 226 milioane euro.

Vezi și: TRANSFER de senzație la B1 TV: Cu ce vedetă a semnat postul lui Bobby Păunescu / FOTO

Vezi și: VIDEO Marian Oprişan, presiuni asupra jurnaliştilor în timpul conferinţei lui Dragnea

Kovesi a explicat că anul 2016 a reprezentat un an plin de atacuri din partea oamenilor politici.

”Procurorii DNA au participat în aproape 15.000 de instanțe de judecată. ÎCCJ a rămas reperul de jurisprudență în activitatea DNA, mai ales în condițiile în care avem decizii diferite în instanțe, pe aceeași jurisprudență.

DNA a trimis în judecată în anul 2016, 3 ministri, 6 senatori, 11 deputati, peste 40 de primari, un președinte de Consiliu Județean, 16 magistrați și peste 20 de directori de companii naționale.

Activitatea DNA a fost influențată major de deciziile de neconstituționalitate”, a mai spus Kovesi.

Anul 2016 a fost anul în care atacurile la adresa sistemului judiciar și mai ales la adresa DNA au fost fără precedent. Au fost atacuri incredibile, inclusiv prin angajarea de oameni care să urmărească procurorii DNA, informații false, care pot afecta grav percepția asupra.

Dragi colegi, vă mulțumesc pentru efortul profesionist, responsabil din acest an. A fost un an plin de provocări, un an în care s-au lansat atacuri fără precedent, dar noi ne-am făcut datoria.

Am ales să lucrăm în DNA pentru că ne pasă de România, de țara în care trăim și trebuie să nu uităm că noi suntem DNA! ”, a spus Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.