Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi avea dreptate - Procurorii stau cu fundul pe dosare la DNA: Dragnea ar putea scăpa de dosarul Tel Drum

Inquam Photos / Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

"Noi dăm cu subsemnatul şi la Inspecţie, şi la Ministerul de Justiţie, ne înjură toată lumea de dimineaţa până seara şi mi-am asumat că am crezut că facem nişte lucruri şi alţii stăm cu dosarele sub fund şi nu facem nimic", le spunea Kovesi procurorilor din DNA, într-o şedinţă din 2017. O exemplificare a celor spuse de Kovesi poate fi procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan, lider al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor. Extrem de activă în timpul guvernelor PSD, asociaţia condusă de Lăncrănjan a dispărut din peisaj în ultimele luni. Lăncrănjan este şi prcoruror de caz în dosarul Tel Drum, în care este vizat Liviu Dragnea, iar de cinci ani nu s-au mişcat foarte multe lucruri în această anchetă, motiv pentru care faptele s-ar putea prescrie.

Dosarul Tel Drum, care îl așteaptă pe Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare, riscă să rămână în aer. Faptele s-ar putea prescrie până la o eventuală decizie definitivă în instanță. Recent, șeful DNA a anunțat că părțile din dosar au cerut să asculte toate înregistrările, relatează Realitatea Plus.

Este vorba despre sute de ore de interceptări, probe cu ajutorul cărora procurorii DNA vor să dovedească acuzațiile lansate de ani buni împotriva fostului lider al PSD. Părțile din dosar au cerut acces la aceste interceptări și, pentru că studierea lor durează, faptele s-ar putea prescrie înainte de dicizia instanței.

"Dacă s-ar ajunge la prescriere, este exclusiv vina statului pentru modul în care a ajuns să redacteze legi și a Parlamentului care a permis o asemenea gogomănie. 
Solicitarea de a avea acces la interceptări este normală. Mulți oameni au ajuns la pușcărie pe baza unpr minciuni", a declarat, la Realitatea Plus, avocatul Adrian Cuculis, care uită însă să menţioneze că dosarul este deschis la DNA de 5 ani.

Dosarul Tel Drum a fost deschis în 2016, iar un an mai târziu fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Procurorii susțin că firma de construcții din Teleorman este controlată, prin interpuși, de către Liviu Dragnea, dar acesta a negat vehement acest lucru.

La mijlocul anului 2019, șeful interimar al DNA de la acea vreme, Nistor Călin,  promitea o soluție până la finalul anului: "Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur." Între timp, s-a pensionat și Nistor Călin, iar dosarul este tot în lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.