Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, contrazisă de fostul ei adjunct: Explicaţii incendiare despre abuzul în serviciu

facebook
justitie dosar penal

Călin Nistor, procuror şef adjunct al DNA, a acordat un interiu jurnalistei Sorina Matei, la o lună după plecarea din DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a contrazis-o pe fosta sa şefă pe tema deciziei CCR pe abuzul în serviciu şi s-a ferit să critice Parlamentul pentru modificarea Codului Penal.

Vezi şi: Cercetătorii japonezi avertizează: Dacă ai această grupă de sânge eşti în pericol

Nistor a explicat de ce infracţiunea de abuz în serviciu este cea mai des întâlnită în dosarele DNA, deşi abuzul nu este o infracţiune de corupţie. "Este infracţiune de corupţie dacă există folos necuvenit. Raţiunea legiuitorului care a introdus abuzul cu folos e ca la momentul sesizării, de multe ori, nu mai poţi dovedi corupţia clasică. Abuzul în serviciu lansă mai multe urme. Acesta e motivul pentru care sunt mai multe cercetări pe infracţiunea de abuz în serviciu", a declarat Călin Nistor.

Adjunctul şefei DNA a vorbit şi despre decizia CCR care a stabilit că abuzul în serviciu este doar atunci când se înalcă legislaţia primară. Nistor a afirmat că decizia CCR este bună, deşi Kovesi a criticat de mai multe ori decizia judecătorilor constituţionali. "Decizia CCR este normală. Nici nu trebuia să vină Curtea să spună că răspunderea penală este ultima ratio", a declarat Nistor.

Întrebat cum vede felul în care Parlamentul a modificat definiţia abuzului în serviciu, Nisor a răspuns: "Legea cred că e doar la jumătatea drumului. Să aşteptăm să vedem cum va ieşi. Infracţiunea de abuz în servicu, aşa cum a interpretat-o Curtea, este în regulă. Bun, este dreptul legiuitorului să facă politica penală."

Vezi şi: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.