Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi crede că la EPPO merge ca în România: Şefa Parchetului European pune presiune pe Italia

kovesi aripi

Laura Codruţa Kovesi mai bifează un interviu de PR, de această dată în presa italiană. Şefa EPPO, care în perioada petrecută la DNA ştia să pună presiune prin declaraţii pe alte instituţii, adoptă aceeaşi strategie şi la nivel european. Kovesi arată cu degetul spre Italia pentru întârzierea semnificativă în operaţionalizarea Parchetului European.

"Dacă ar depinde de noi, am fi început de mâine. La nivel central suntem pregătiți: procurorii europeni au fost numiți în iulie 2020. Cu toate acestea, lipsește un element cheie: procurorii europeni delegați care trebuie să efectueze investigații în cadrul statelor. Suntem deosebit de îngrijorați de Italia, deoarece este foarte târziu. Mă bazez pe noul ministru al justiției pentru a accelera procedurile. (...) Numărul de cazuri potențiale este rezultatul unei estimări. Oricum, Italia va avea unul dintre cele mai mari numere de procurori europeni delegați, însă este prea devreme pentru a spune câți anume. Până acum am numit 32 de procurori delegați din 7 țări: Slovacia, Germania, Estonia, Lituania, Olanda, Republica Cehă și România. Evaluăm candidați din Bulgaria. În majoritatea celorlalte țări procesul este în desfășurare, în timp ce în Italia nu a început încă", a afirmat Kovesi, în interviul pentru Il Sole 24 Ore.

Întrebată cum va depăşi problemele de cooperare judiciară, Kovesi a răspuns:  "Procuratura Europeană este un adevărat punct de cotitură. Structura și puterile sunt fără precedent, concepute special pentru a avea un impact major asupra investigațiilor transfrontaliere. Va fi ușor? Nu, 22 de state înseamnă 22 de legislații, 22 de proceduri, 22 de structuri, 22 de culturi... Dar sunt convinsă că suntem pregătiţi. Avem concentrarea corectă, spiritul potrivit, determinarea corectă de a reuși. Nu cunosc o provocare mai interesantă."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.