Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi descinde la Chișinău

media.radiochisinau.md
Laura Codruta Kovesi

Procurorul-șef a Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, vine la Chișinău în perioada 11 - 14 iulie. Informația a fost confirmată de de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, care este organizatoarea vizitei.

Totodată, potrivit surselor noastre, șefa Parchetului European va avea întrevederi inclusiv cu șefa statului Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, transmite Replicamedia.md

Anterior Kovesi a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA România) din 2013 până în 9 iulie 2018.

Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general a României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cea mai tânără procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singura procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.

Parchetul European (EPPO) și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituția este responsabilă cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.