Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, despre votul Senatului pentru Oprea: 'O mamă rămâne să aştepte'

kovesi oprea

Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al DNA, a declarat, miercuri dimineața, la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că votul de luni al senatorilor, de neîncuviințare a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, este „un vot politic, care blochează justiția”.

„Este un vot politic, care blochează justiția (...) Deci o mamă rămâne să aștepte”, a spus șefa DNA, precizând că au mai fost cazuri similare, în trecut. Un exemplu este cazul fostului ministru de Externe, Titus Corlățean.

"Au mai fost astfel de precedente. Vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlăţean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri. Am deschis o investigaţie, din nou, votul politic a blocat acea investigaţie, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe şi să aflăm ce s-a întâmplat", a adăugat Kovesi.

Luni, Plenul Senatului a respins cererea procurorilor anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Gigină, cu 73 de voturi „împotrivă”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

Vezi şi: Laura Codruța Kovesi, la CSM: 'Am venit să-mi susţin colega'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.