Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, dezlănțuită! Descinderi ale procurorilor EPPO în Belgia, Estonia şi Polonia - Dosar de fraude cu TVA

captura youtube
kovesi

Parchetul European (EPPO) a făcut, miercuri, mai multe percheziţii în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare privind o presupusă organizaţie infracţională care vinde online parfumuri şi produse electronice, cu intenţia de a nu plăti TVA pentru aceste vânzări. În urma descinderilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul European, procurorii au făcut mai multe percheziţii în Ţările de Jos.

”Începând din 2017, grupul a vândut parfumuri şi electronice consumatorilor europeni prin intermediul mai multor site-uri web. Potrivit anchetei, grupul a cumpărat bunurile cu o cotă de TVA de 0% şi le-a vândut cu TVA inclus (în medie, cu o cotă de 20%). Cu toate acestea, grupul nu a plătit TVA-ul către autorităţile fiscale”, a transmis Parchetul European.

Conform probelor strânse de procurori, întreaga operaţiune a fost condusă dintr-un birou din Ţările de Jos.

”Se crede că grupul a folosit societăţi şi societăţi fantomă în Ţările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia, precum şi conturi bancare în Germania, Regatul Unit, Finlanda, Lituania şi Bulgaria. Sub autoritatea EPPO, Serviciul de Informaţii şi Investigaţii Fiscale (FIOD) din Ţările de Jos se ocupă de anchetă, efectuând percheziţii în cinci case şi un birou şi interogând cinci suspecţi”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit procurorilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală.

De asemenea, FIOD a pus sechestru pe conturile bancare ale suspecţilor, în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului naţional şi celui al UE. De asemenea, au fost confiscate conturi bancare din Lituania.

Parchetul European (EPPO) este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE. Printre acestea se numără mai multe tipuri de fraudă, frauda în materie de TVA cu prejudicii de peste 10 milioane de euro, spălare de bani şi corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.