Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi face declaraţii ciudate: 'N-am fost consultaţi înainte de a se ADOPTA'/ VIDEO

kovesi tvr

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, face o serie de afirmaţii ciudate cu privire la proiectele de ordonanţă de urgenţă pregătite de Guvernul Grindeanu, pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal.

Şefa DNA a reiterat faptul că nu are încredere în ministrul Justiţiei, pentru că şi-ar fi încălcat cuvântul dat la discuţia de după preluarea mandatului.

Vezi şi: DIICOT desființează inițiativele Guvernului: 'Corpul procurorilor' este contrariat

"A promis că orice modificare care poate afecta activitatea DNA va fi discutată şi se va face o verificare prealabilă. În cursul zilei de ieri am constatat că lucrurile stau altfel. După ce s-a aflat public de cele două proiecte, le-am primit şi noi", a declarat Kovesi la TVR, la emisiunea "Perfect imperfect".

Doar că nu a existat niciun anunţ cu privire la intenţia de adoptare a ordonanţelor înainte de opiniile exprimate de toate părţile interesate. Din contră, premierul Grindeanu a afirmat că inclusiv data de 18 ianuarie din ordonanţa de graţiere este o dată orientativă şi nu denotă intenţia de adoptare a actului normativ pe respectiva dată.

Vezi şi: INTERVIU - Valeriu Stoica, ministrul Justiției care a semnat prima lege de grațiere după 1990

Kovesi a continuat argumentaţia pe această temă vorbind chiar de o adoptare a ordonanţelor, lucru care nu s-a întâmplat. "N-am fost consultaţi înainte de a se adopta aceste acte normative", a afirmat şefa DNA.

Potrivit Laurei Codruţa Kovesi, "dacă analizăm în paralel cele două proiecte (de graţiere şi de modificare a Codului Penal), vom vedea că vizează persoane care au deţinut funcţii publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.