Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi îi dă o replică fermă lui Iohannis

kovesi

Marţi, 24 februarie, la Cercul Militar din Bucureşti are loc prezentarea raportului DNA pe anul 2014. Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a citit raportul în faţa asistenţei numeroase, din care fac parte şi preşedintele Iohannis şi premierul Victor Ponta.

Kovesi nu a ratat ocazia de a-i da o replică preşedintelui. Iohannis afirmase, la începutul anului 2015, în cadrul unei şedinţe CSM, că scurgerile de informaţii din dosare în presă trebuie combătută. Procurorul şef al DNA a făcut trimitere indirect la afirmaţiile preşedintelui, în raportul pe 2014. "DNA a fost în atenţia opiniei publice. Acest interes nu poate fi cenzurat. Punerea informaţiilor din dosare la dispoziţia persoanelor implicate şi a jurnaliştilor s-a realizat cu respectarea legii", a declarat Kovesi.

Afirmaţiile lui Iohannis despre scurgerile de informaţii: „Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. (...) Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.